top of page

Sommerlejr for tropspejdere 2020

Tropspejderne tog i år afsted på sommerlejr alene uden bævere og ulve grundet corona. Turen gik i år til Ryomgård på Djursland. Den første dag gik med at få sat telte op, gravet bålsted og drukket en masse vand hvilket var nødvendigt når temperaturen ligger over 25 grader.

Turen skulle være gået til Norge hvor vi skulle have været ude og vandre i fjeldene men da det blev aflyst blev temaet for årets sommerlejr Norge. Derfor blev der også bygget en samisk hytte. Samerne er et folk der bl.a. levede i det nordlige Norge som nomader.

På dag to stod programmet på en lille hike til Kalø slotsruin, som forberedelse til ugen efter hvor der var planlagt en længere hike fra Vejle til Blåvandhuk.


Dag tre handlede om forberedelse til den store norske festaften. Til en sådan aften skal der laves mad men først må man jo skaffe råvarerne dertil. Derfor drog vi afsted på fisketur men heldet var desværre ikke med os og vi måtte vandre tomhændede hjem og istedet tage på fisketur i køledisken. Herefter blev den store tre-retters menu forberedt. Der blev pyntet op med norske flag og meget andet godt.

Næste dag skulle hele lejren pakkes sammen da det var store flyttedag. Der skulle flyttes til en shelterplads lige i nærheden. Dagen stod derfor i Roald Amundsens tegn. Han var det første menneske på sydpolen. Denne rejse foretog han på hundeslæde og derfor skulle der laves en hundeslæde og seletøj så spejderne kunne trække slæden med alle tingene til den nye lejrplads.


Dag fem var den næstsidste dag og denne dag bestod af mange forskellige små aktiviteter med relation til Norge. Dagen startede langt tilbage i vikingetiden og der blev derfor lavet vikingetatoveringer og en lille turnering i vikingespil. Herefter blev der spolet en hel del frem i tiden. Vi er fremme i 2019 ved de norske spejdermesterskaber hvorfra der skulle løses opgaver. Desuden er Norge en meget stor nation indenfor vintersport og dagen bød derfor også på skiløb og kunstskøjteløb der blev udført meget yndigt på en glat presenningder var smurt ind i vand og sæbe. Det blev nogle ret vilde piruetter. Så mangler kun en ting for at have opsummeret Norge og det er selvfølgelig deres olie. Der blev derfor lavet friturestegt aftensmad, omend det dog er en lidt anden form for olie :)


Den sidste dag stod i Nobels tegn da Nobels fredspris uddeles i Oslo. Derfor lavede alle spejderne en Nobelspris til en af de andre så alle fik en Nobelspris med hjem. Dette var en super afslutning på en rigtig dejlig uge med en masse grin og dejlige stunder
bottom of page