St. Blicher Gruppe – Spentrup

Ny spejder

Her kan du finde alle de praktiske informationer om hvordan det er at være spejder i Spentrup. Hvis du stadig har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os via kontaktformularen i bunden af siden, ellers er du meget velkommen til bare at komme til et af spejdermøderne og spørge lederne.

Spejdermøderne

Spejderne er delt op i tre aldersgrupper som kaldes enheder. Disse enheder er Bævere som er børn fra 0. til 2. klasse, Ulve som er fra 3. til 5. klasse og Troppen er fra 6. klasse til man fylder 18 år. Hver enhed har deres egne spejdermøder som f.eks. kan være et løb hvor der skal løses forskellige poster, lave bålmad eller klatre i vores klatretårn. Fælles for disse møder er at de altid tager udgangspunkt i fællesskab og friluftsliv. Spejdermøderne afholdes:

  • Bævere mandag kl. 18.00-19.15
  • Ulve onsdag kl. 18.30-20.00
  • Trop torsdag kl. 19.00-21.00

Vi er som udgangspunkt altid udenfor også selvom det regner for der findes jo som bekendt ikke dårligt vejr kun forkert påklædning. Derfor er det vigtigt altid at have tøj på til at være ude, dvs. regntøj hvis det regner og varmt tøj hvis det er koldt osv.

Hvis du overvejer at starte til spejder er du meget velkommen til at komme og prøve det to gange inden du melder dig ind. Indmeldelse foregår også online her. Det koster 500 kr. halvårligt at være spejder i Spentrup.

Ture og arrangementer

Udover de ugentlige spejdermøder er der desuden mange andre ture og arrangementer i løbet af året. Tilmelding foregår via vores hjemmeside under fanen Tilmelding til ture. I løbet af spejderåret afholdes bl.a.:

  • Weekendture for de enkelte enheder i løbet af efteråret
  • Gruppetur til foråret hvor hele gruppen tager afsted sammen
  • Sommerlejr hvor hele gruppen for det meste tager afsted sammen
  • Distriktsturnering og minihike der er turneringer for spejdere omkring Randers som for bævere og ulve er endagsopgaveløb mens tropspejderne har en overnatning

Desuden afholder vi cykelsponsorløb, Sankt Hans, julestue og vi sælger julekalendere og juletræer for at tjene penge til alle de fede aktiviteter.

Uniformen

Når man er til spejder har man spejderuniform og spejdertørklæde på. Hvis du overvejer at starte til spejder må du dog gerne komme et par gange først og prøve det inden du køber den helt store udstyrspakke😊. Uniformen og tørklædet kan købes hos Eventyrsport der også sælger meget andet spejderudstyr.
I løbet af året tager vi også nogle mærker som derefter kan sys på uniformen. Disse mærker kan f.eks. være for at have deltaget i distriktsturneringen eller at have opnået en færdighed. Mærkerne placeres som vist på billedet.

Ledere og grupperåd

For at alle arrangementerne og spejdermøderne kan lade sig gøre er der selvfølgelig nogen der skal planlægge det. Alle spejdermøderne, weekendture, sommerlejr osv. står spejderlederne for. Alle de pengegivende aktiviteter såsom Sankt Hans og cykelsponsorløb bliver arrangeret af grupperådet. Grupperådet er en slags bestyrelse for hele gruppen som sørger for at der er gode rammer for spejderlederne og spejderne. De sørger altså for at der er penge til alle aktiviteterne og de fysiske rammer såsom spejderhytten, bålhytten og klatretårnet. Grupperådet består af forældre til spejderne samt ledere fra hver enhed. Du kan læse mere om grupperådet her.